Een snelle breedband-internetverbinding voor de publieke sector in de regio Den Haag. Dat is het doel van GlasLokaal. Snel internet en aanvullende diensten en producten voor onderwijs, zorg en cultuur: dat is onze missie.

Waarom glasvezel? 

Snel internet …

Glasvezel is de logische opvolger van koperen kabels. Internet via koper is traag. Koperdraad kan de enorme hoeveelheid informatie die wordt verzonden niet meer verwerken. Via de kabel wordt tussen de 20 en 40 megabit per seconde geleverd voor het downloaden van bestanden. Wilt u data uploaden, dan kost dit ongeveer 4 megabit per seconde. Vaak moet u deze bandbreedte delen met de buren. Dat betekent dat het internet op sommige momenten nog trager is.

beeld-alg1

… dankzij glasvezel …

Glasvezel is ideaal om grote hoeveelheden data snel over grote afstanden te transporteren. De data worden verzonden met behulp van laserlicht. Een glasvezel is zo dun als een haar. De vezel bestaat uit twee soorten glas: een kern en een mantel die in elkaar zijn gesmolten. Om de mantel zit een plastic omhulsel om de glasvezel te beschermen. 

gl 340-240 schema 4 1232887091  gl 340-240 schema 1 1232887097

 

 

 

 

 

 

… ook voor uw organisatie

Welke internetsnelheid is nodig voor uw organisatie? Wij adviseren u graag. In theorie is 10 gigabit per seconde mogelijk. Deze apparatuur is nu echter nog vrij kostbaar. Een verbinding van 100 megabit of 1 gigabit voor een locatie ligt op dit moment het meest voor de hand.

 

Waarom GlasLokaal?

GlasLokaal biedt een betrouwbare, betaalbare en razendsnelle internetverbinding.

GlasLokaal biedt een netwerk en netwerkdiensten. Sluit u zich aan bij GlasLokaal? Dan krijgt u de beschikking over minimaal twee glasvezelparen. Van ieder paar zorgt één vezel voor het verzenden van data en één voor het ontvangen van data. U kunt ook meerdere glasvezelparen afnemen: hierdoor heeft u nóg sneller internet. Dit kunt u doen meteen bij de eerste aansluiting op GlasLokaal. U kunt dit ook later beslissen.

Doe de speedtest!

Uw huidige internetsnelheid testen? Doe de speedtest! Met deze tekst meet u  hoe lang het duurt om een bestand van een bepaalde grootte te downloaden.

 

De kosten

Wat kost een aansluiting op het glasvezelnetwerk?

De kosten voor gebruik van het netwerk en de netwerkdiensten verschillen per organisatie. De kosten hangen af van de internetsnelheid die u wenst. En van de diensten die uw organisatie nodig heeft. Wij kunnen een betaalbare aansluiting bieden omdat we namens een groot aantal organisaties het netwerk aanleggen, beheren en diensten inkopen. Dit levert prijsvoordelen op voor alle gebruikers.

Vraag een offerte aan!

Stichting GlasLokaal voorziet ruim 300 klanten in de publieke sector in en om Den Haag van snel breedbandinternet. Dit doen wij via een eigen hoogwaardig glasvezelnetwerk.

Op uw school, sportvereniging of instelling wilt u snel en betrouwbaar internet. Want het web wordt intensief gebruikt. Voor allerlei toepassingen. En u heeft veel gebruikers.

Sluit u daarom aan bij GlasLokaal! Via glasvezel bieden wij razendsnel internet. Betaalbaar en betrouwbaar. Ook bieden wij diensten als internettoegang, servergebruik en voordelig bellen via internet. Ruim 300 scholen, culturele instellingen en zorginstellingen in de regio Den Haag gingen u voor.