Een snelle breedband-internetverbinding voor de publieke sector in de regio Den Haag. Dat is het doel van GlasLokaal. Snel internet voor onderwijs, zorg en cultuur: dat is onze missie.

Stichting GlasLokaal is in 2018 haar veertiende jaar ingegaan als leverancier van dark fiber, breedbandige dataverbindingen en internettoegang voor instellingen en gebruikers in de publieke en semipublieke sectoren in de regio Den Haag.

O.a. omdat de intensiteit waarmee het netwerk door haar gebruikers wordt benut steeds hoger wordt, dient zich de vraag aan op welke manier – en in welke vorm – GlasLokaal de dienstverlening aan deze instellingen ook op de langere termijn het best zal kunnen voortzetten.

Na onderzoek is gebleken dat een quasi-inbesteding vanuit één of meerdere deelnemers in dit kader het meeste perspectief biedt. Hierdoor kan een deel van het netwerk exclusief worden benut door aanbestedingsplichtige onderwijsinstellingen die de primaire doelgroep van GlasLokaal vormen, terwijl het gebruik van het resterende deel van het netwerk op basis van een openbare mededingingsprocedure voor een lange periode als concessie kan worden uitgegeven.

Momenteel wordt deze mogelijkheid nader onderzocht en uitgewerkt. Mocht een quasi-inbesteding haalbaar blijken, dan zal ernaar worden gestreefd deze te implementeren waarbij de eerste stappen in deze richting wellicht nog in 2018 gezet zouden kunnen worden.

Vanzelfsprekend zal de de kwaliteit van de dienstverlening aan alle deelnemers uitgangspunt blijven voor Stichting GlasLokaal. Nakoming van contracten met al haar deelnemers, alsmede de daaraan gekoppelde continuïteit en stabiliteit van de dienstverlening aan al haar contractpartners zal daarom voorop staan. Deelnemers die niet meegaan met de inbesteding zullen derhalve tot eind van hun contract verzekerd zijn van de dienstverlening van GlasLokaal.

Over de Stichting GlasLokaal 

Stichting GlasLokaal, opgericht mede op initiatief van de gemeente, is in 2018 haar veertiende jaar ingegaan als leverancier van breedbandverbindingen en internettoegang voor publieke en semipublieke instellingen in Den Haag, Voorburg-Leidschendam en Rijswijk.

Ook voor instellingen in deze sectoren behoort een hoogwaardige Internetaansluiting tot de eerste behoeften en is zakelijk gezien een noodzaak. Onze visie: een snelle, veilige, hoogwaardige en betaalbare aansluiting voor scholen, zorg, cultuur en openbaar bestuur instellingen instellingen.

GlasLokaal voorziet in Den Haag en in de omliggende gemeenten meer dan 300 locaties in de onderwijs-, cultuur-, en zorgsectoren van een professionele, hoogwaardige Internetaansluiting.

Contact

Stichting GlasLokaal
Postbus 91616
2509 EE Den Haag

Contactpersonen
Bart Brusse
070-3052069
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Financiële administratie
Postbus 91616 
2509 EE Den Haag
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Storingen
Axians
0800 22 55 468.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie aanvragen

Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

(*)
Vul uw naam in
(*)
Vul uw email adres in
Vul uw telefoonnummer in
Vul uw vraag of opmerking in
(*)
Ongeldige invoer

Op uw school of instelling wilt u snel en betrouwbaar internet. Want het web wordt intensief gebruikt. Voor allerlei toepassingen. En u heeft veel gebruikers. 

Ruim 300 scholen, culturele instellingen en zorginstellingen profiteren van snel en betrouwbaar internet dankzij GlasLokaal. Dit doen wij via een eigen hoogwaardig glasvezelnetwerk.

beeld-home-glasvezel

Stichting GlasLokaal is opgericht in 2004 op initiatief van een aantal Haagse schoolbesturen. Samen met de gemeente Den Haag is in dat jaar besloten een kwalitatief goed glasvezelnetwerk voor de publieke sector in de regio Den Haag aan te leggen. Onze stichting liet het glasvezelnetwerk aanleggen door Volker Stevin Telecom en Fujitsu Services als leverancier van de netwerkapparatuur. SURFnet verzorgt de internettoegang. En Axians verzorgt het beheer en onderhoud op locatie. Zo is de beschikbaarheid van het netwerk gegarandeerd en krijgen instellingen een optimale dienstverlening.

De statuten van Stichting GlasLokaal kunnen op verzoek worden toegestuurd. U kunt deze opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beschrijving van de producten die GlasLokaal biedt

Stichting GlasLokaal voorziet ruim 300 instellingen in de publieke sector in en om Den Haag van snel breedbandinternet. Dit doen wij via een eigen hoogwaardig glasvezelnetwerk.

Op uw school of instelling wilt u snel en betrouwbaar internet. Want het web wordt intensief gebruikt. Voor allerlei toepassingen. En u heeft veel gebruikers.

Sluit u daarom aan bij GlasLokaal! Via glasvezel bieden wij razendsnel internet. Betaalbaar en betrouwbaar. Ook bieden wij diensten als internettoegang via internet. Ruim 300 scholen, culturele instellingen en zorginstellingen in de regio Den Haag gingen u voor.